Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne wątróbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
cebula 4 szt.
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
curry 2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
groszek 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne wątróbki

Wykonanie:
Zmiażdżony czosnek, imbir, paprykę, mąkę ziemniaczaną, curry wymieszać z niewielką ilością wody i odstawić. Cebulę zeszklić na oleju z masłem dodać przygotowaną masę i smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Następnie wrzucić pokrojone wątróbki, wlać pomidory z zalewą i dusić powali około 15 minut. Na koniec wrzucić fasolkę lub groszek posolić do smaku , podgotować kolejne 5 minut i w razie potrzeby doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 08.01.2014 11:03
lubię takie pikantne dania
marcia7 07.01.2014 23:25
fajny sposób
Pyszota 07.01.2014 22:29
super pomysł na wątróbki
maciek7 07.01.2014 21:09
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak