Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki drożdżowe z makiem i kruszonką
Kroki postępowania
Ślimaczki posmarować pozostałym białkiem, posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 35 dag |
mleko ciepłe | 70 ml |
drożdże | 2 dag |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
masło | 10 dag |
cukier | 2 łyżki |
sól | 1/3 łyżeczki |
masa makowa | |
mak | 1 szkl |
jajko | 2 szt |
miód naturalny | 1/2 szkl |
Skórka pomarańczowa kandyzowan | 3 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
masło | 10 dag |
rodzynki | 3 łyżki |
aromat migdałowy | 1 łyżeczka |
kruszonka | |
mąka pszenna | 1 szkl |
masło | 10 dag |
cukier | 10 dag |
cukier wanilinowy | 2 łyżeczki |
orzechy włoskie | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: