Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 250 g
mąka 250 g
jajko 2 szt
cukier 1/4 szkl
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Mąkę zagnieść z serem, cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i jajkami.
Ciasto rozwałkować na placuszki i wykrawać szklanką krążki.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Usmażone oponki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 24.07.2011 23:39
super
gusia1000 09.03.2011 18:59
Pycha, też je robię.
rosik93 02.08.2010 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak