Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostek z mintaja ( mrożonych 6
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2
mleko 4 łyżki
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Panierka:
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szk
siemienia lnianego 3 łyżki
orzechów laskowych 1/2 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym

Kroki postępowania

1
Orzechy zmiksować w rozdrabniaczu, przesypać do miski, dodać bułkę tartą, siemię lniane i wymieszać panierkę
Krok 1 - Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym foto
2
Kostki mintaja rozmrozić, odsączyć z wody ręcznikiem papierowym, posolić i oprószyć pieprzem. Zostawić na kilkanaście minut. Jajka rozbełtać z mlekiem i odrobiną soli. Mąkę wysypać na talerz.
Krok 2 - Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym foto
3
Na patelni rozgrzać olej, kostki obtaczać w mące potem zanurzać w jajku i panierce. Ponownie zanurzać w jajku i ponownie panierować,
Krok 3 - Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym foto
4
Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. ( Jeśli nie lubimy grubej panierki możemy panierować tylko raz ).
Krok 4 - Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 07.01.2014 12:03
Smakołyki :)
Romanowka 07.01.2014 11:46
smaczna rybka!
Magula 07.01.2014 10:08
W pierwszej chwili po zdjęciu myślałam że to przepis na surówkę, potem myślałam że to z boku to bułeczki hehe, a to rybka. Fajny przepis
Konczi 07.01.2014 09:42
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak