Przepis i sposób przygotowania na: Makowo kokosowa pychotka
Kroki postępowania
Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.
Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Następnie smażymy n ogniu. Ananasy rozdrabniamy wraz z sokiem blenderem. Dodajemy do jabłek i smażymy aby się rozpadły. Wsypujemy cukier i galaretki mieszamy. Studzimy.
Żółtka roztrzepujemy z mąkami w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami, do gotującego wlewamy żółtka, ciągle mieszamy, gotujemy aż do zgęstnienia. Margarynę ucieramy z zimnym.
Ciasto makowe- masa- ciasto kokosowe- masa ananasowo- jabłkowa (tężejąca)- masa- ciasto makowe- polewa