Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet de volaille z koperkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
koperek 2 łyżki
sól do smaku
jajko 1
Kurczak panier do drobiu Prymat do posypania
olej do smażenia
masło 2 łyżki
mąka pszenna dp anierowania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet de volaille z koperkiem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka oczyszczamy z niedoskonałości. Przekrajamy po połowie. Lekko rozbijamy starając się nie przedziurawić piersi. Oprószamy solą oraz pieprzem od zewnętrznej strony.
Krok 1 - Kotlet de volaille z koperkiem foto
2
Układamy po kawałku masła i wsypujemy koperek. Skręcamy w rulonik.
Krok 2 - Kotlet de volaille z koperkiem foto
3
Następnie kotlet obtaczamy w mące. Potem w rozbełtanym jajku i na końcu w gotowej (kupnej) panierce.
Krok 3 - Kotlet de volaille z koperkiem foto
4
Zawinięte kotlety smażymy w głębokim oleju (sięgał do połowy de volaille) z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlet de volaille z koperkiem foto
5
Podałem z ziemniaczkami.
Krok 5 - Kotlet de volaille z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 08.11.2016 22:15
podoba mi się pomysł z koperkiem:)
bartek8585 15.06.2016 00:02
dobra wyżerka.!
Izabela28 30.05.2015 11:34
pychotka:)
anka1988 17.01.2015 12:38
Przepyszny obiadek!
Grażyna13 22.05.2014 22:21
Pycha, moje smaki :)
Iwusia 06.05.2014 21:30
smaczne , soczyste mięsko
Katarzyna/kate1980 08.01.2014 17:59
apetycznie się prezentuje
w mojej kuchni 07.01.2014 08:40
same pyszności na talerzu..
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 23:28
Ciekawy przepis.
Sroczka 06.01.2014 23:12
Bardzo lubię te kotlety.
Patriszja
Patriszja 06.01.2014 22:46
mmmm smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak