Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

8 jaj ugotowanych
1 słoiczek selera
8 sztuk korniszonów
3 sztuki małych cebul
pęczek rzodkiewki
15 dag szynki
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Korniszony pokroić w paski.
Cebule pokroić w kostkę . rzodkiewki
Szynkę pokroić w paski.
- Na dno jajka w ósemkę ( resztę pokroić drobno) posmarować majonezem
-Warstwa ryżu ( smarować ketchupem)
-Szynka ( smarować majonezem )
-Warstwa ryżu ( smarować ketchupem )
- Pozostałe jajka ( smarować majonezem )
- seler odcedzić ( smarować ketchupem )
- Cebula ( smarować majonezem )
-Korniszony ( smarować ketchupem )
- Rzodkiewka w paski na wierzch

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak