Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 40 dag
cebula czerwona 2
marchewka 2
pieczarki 5
papryka czerwona 1
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Kroki postępowania

1
Serca pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do innego naczynia.
Krok 1 - Gulasz z serc drobiowych foto
2
Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć.
Krok 2 - Gulasz z serc drobiowych foto
3
Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w mniejsze kawałki , dodać do pozostałych warzyw i dusić do miękkości.
Krok 3 - Gulasz z serc drobiowych foto
4
Gdy warzywa będą miękkie dodać serca, podlać całość wodą i dusić wszystko około 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Gulasz z serc drobiowych foto
5
Gulasz podawać z kaszą.
Krok 5 - Gulasz z serc drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.07.2014 21:21
Lubię takie dania :)
aginaa 06.01.2014 18:59
ale u ciebie sercowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak