Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1 szklanka
woda 6 szklanek
cukier 9 łyżek
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
cebula biała
oliwa
papryka zielona
papryka żółta
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Kroki postępowania

1
Paprykę dokładnie myjemy, a następnie usuwamy gniazda i nasienia.
Krok 1 - Papryka konserwowa foto
2
Do wyparzonych słoików wkładamy przyprawy, następnie układamy ścisło pokrojoną paprykę, 2 plastry cebuli, 1 ząbek czosnku, 5 ziaren pieprzu,3 ziarna ziela angielskiego - na jeden słoik.
Krok 2 - Papryka konserwowa foto
3
Całość zalewamy ciepłą wodą i na górę zalewamy 1 łyżką oliwy. Dokręcamy. Pasteryzujemy paprykę ok 20 min.
Krok 3 - Papryka konserwowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 06.01.2014 10:18
pyszna papryka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak