Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku wg mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 200 gram
marchew 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pietruszka
kiełbasa zwyczajna 3 laski
cebula 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoik
pieprz
sól
mąka 1 łyzka
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku wg mamy

Kroki postępowania

1
Fasole moczymy dzień przed gotowaniem fasolki po bretońsku. W dniu gotowania do wody w garnku wrzucamy fasole, pokrojoną w plasterki marchew, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu aż fasola będzie miękka.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku wg mamy foto
2
Kiełbasę zwyczajną kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni. Cebulę również kroimy w kostkę i dorzucamy do kiełbasy. Obsmażamy razem.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku wg mamy foto
3
Do ugotowanej fasoli dorzucamy kiełbasę z cebulą oraz pokrojoną na drobno pietruszkę. Całośc doprawiamy pieprzem i solą wg uznania. Dodajemy na koniec koncentrat i zasmażkę (roztapiamy margarynę i dodajemy mąkę). Całośc gotujemy do momentu zagotowania.

Życzymy smacznego :)
Krok 3 - Fasolka po bretońsku wg mamy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 06.01.2014 11:22
smaczna fasolka
noninka77 06.01.2014 10:20
bardzo lubię w szczególności wg mojego męża:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak