Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURKI W ŚMIETANIE Z KOPREM

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 400 g
koper świeży garść
śmietana 4 łyżki
cebula 1 duża
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KURKI W ŚMIETANIE Z KOPREM

Kurki opłukać i wrzucić na rozgrzane masło, dusić na małym ogniu pod przykryciem. W między czasie przygotować cebulę i koper. Dodać cebulę i smażyć w rondelku do miękkości cebuli, następnie dodajemy koper a na końcu śmietanę. Podajemy z dodatkami, ja podałam z kaszą gryczaną i z mizerią.
SMACZNEGO!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 11.11.2015 21:50
Kurki smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak