Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z filetów indyczych

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
brokuł 1/2 szt
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
żółty ser starty 1/2 szklanki
białe wino 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
oliwa 2-3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z filetów indyczych

Kroki postępowania

1
Brokuł obgotować we wrzącej wodzie (około 4 min), ostudzić. ROzgnieść widelcem i wymieszać z żółtym serem. Doprawić solą, pieprzem oraz musztardą.
Krok 1 - Zrazy z filetów indyczych foto
2
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, każdy rozbić tłuczkiem. Na kotletach rozsmarować farsz z brokułu. Zawinąć i jeśli to konieczne spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Zrazy z filetów indyczych foto
3
Rozgrzać oliwę z masem, obsmażyć zrazy ze wszystkich storn.
Krok 3 - Zrazy z filetów indyczych foto
4
Przełożyć do garnka (ja użyłam patelni z kominem), zalać winem i 2-3 łyżkami wody, posypać mieloną papryką. Dusić aż mięso będzie pupełnie kruche.
Krok 4 - Zrazy z filetów indyczych foto
5
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 5 - Zrazy z filetów indyczych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 22.06.2015 08:17
smaczne zrazy Ci wyszły
Dorota59 17.02.2014 07:57
apetyczne zraziki
monikaT83 05.01.2014 23:36
pyszny i sycący obiadek:)
maciek7 05.01.2014 21:03
przepyszne
anemon 05.01.2014 20:52
Świetny pomysł, bardzo apetyczny.
Stenka 05.01.2014 20:32
z brułami jeszcze nie robiłam
Asia130 05.01.2014 20:25
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak