Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe 1 .
sztywno. Do ubitych białek dodać żółtka i cukier. Następnie
Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko
dokładnie wymieszać. Ciasto wlać na natłuszczoną i posypaną
bułką tartą blachę. Piec w 160 - 180 stopni, 30 - 40 minut.
Upieczony biszkopt pozostawić do ostygnięcia, przekroić na
pół.
Masa budyniowa: Odlać pół szklanki soku przecierowego o kolorze
pomarańczowym i rozrobić w nim budyń - proszek.
Pozostały sok zagotować. Do gotującego się soku dodać
rozrobiony budyń. Mieszać, czekać aż się zagotuje. Masę
budyniową wystudzić.
Wykończenie: Na jedną część biszkopta wyłożyć przestudzony budyń,
przykryć drugą część biszkopta. Wierzch biszkopta
posmarować masą krówkową. Na masie ułożyć ciastka
typu ,,deseczki''.