Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
mąka 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
koperek 1/2 pęczek
kapusta włoska 1 szklanka
pieprz do smaku
boczek i smalec

Przepis i sposób przygotowania na: kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską

Kroki postępowania

1
dzień wcześniej gotuję ziemniaki
Krok 1 - kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską foto
2
kapustę włoską i koperek drobno siekam
Krok 2 - kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską foto
3
ziemniaki mielę dodaję koperek i kapustę sól i pieprz do smaku, jajko oraz tyle mąki aż masa nie będzie się lepić do blatu (ale nie za dużo bo będą za twarde, zależy to też od ziemniaków)
Krok 3 - kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską foto
4
z ciasta wykrawam foremką serca.
wodę gotuję z solą i łyżeczką oleju .
na wrzącą wodę wrzucam serduszka ,gotuję do momentu wypłynięcia .
najlepiej smakują podsmażone (na smalcu z dodatkiem boczku)
Krok 4 - kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EwelinkA_93 05.01.2014 19:33
ciekawie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak