Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowy krakersik

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto orzechowe:
jajko 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
kakao 1 łyżka
masa
mąka pszenna 1,5 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
żółtko jajek 4 szt
mleko 1/2 l
cukier 1/2 szkl
masło 1,5 szt
cappuccino śmietankowe 12 dag
orzechy włoskie 1 mielone
krakersy 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowy krakersik

Ciasto: białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka i orzechy z bułka i proszkiem. Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. do jednej dodajemy mąkę a do drugiej kakao. Pieczemy daw placki po ok. 35 min.
Masa: w 1/2 szkl. mleka rozpuszczamy mąki i cukier, mieszamy z żółtkami. Wlewamy do gotującego mleka i gotujemy. Dodajemy cappuccino, mieszamy. Studzimy i ucieramy z masłem. Przekładamy: ciemny placek, masa,krakersy, masa,krakersy, masa, krakersy, masa, jasny placek. Posypujemy pokruszonymi krakersami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.01.2014 18:07
mój ulubiony
Megg 06.01.2014 17:27
wyśmienite ciasto!!!
natalia.doradca 05.01.2014 20:13
Fajne ciacho :)
JOANNA16 05.01.2014 18:48
pycha ciacho)))
Andrzej8 05.01.2014 18:45
świetne ciasteczko
treonina 05.01.2014 18:29
fajne ciasto
mitek111 05.01.2014 18:09
ciekawa propozycja
Katarzyna34 05.01.2014 18:01
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak