orzechowy krakersik

orzechowy krakersik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto orzechowe:

  • jajka

    6 szt
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • cukier

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • kakao

    1 łyżka
  • masa

  • mąka pszenna

    1,5 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • żółtka

    4 szt
  • mleko

    1/2 l
  • cukier

    1/2 szkl
  • masło

    1,5 szt
  • cappuccino śmietankowe

    12 dag
  • orzechy włoskie

    1 mielone
  • krakersy

    2 op
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto: białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka i orzechy z bułka i proszkiem. Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. do jednej dodajemy mąkę a do drugiej kakao. Pieczemy daw placki po ok. 35 min.
Masa: w 1/2 szkl. mleka rozpuszczamy mąki i cukier, mieszamy z żółtkami. Wlewamy do gotującego mleka i gotujemy. Dodajemy cappuccino, mieszamy. Studzimy i ucieramy z masłem. Przekładamy: ciemny placek, masa,krakersy, masa,krakersy, masa, krakersy, masa, jasny placek. Posypujemy pokruszonymi krakersami.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

31.01.2014 18:07
mój ulubiony

Megg

06.01.2014 17:27
wyśmienite ciasto!!!

natalia.doradca

05.01.2014 20:13
Fajne ciacho :)

JOANNA16

05.01.2014 18:48
pycha ciacho)))

Andrzej8

05.01.2014 18:45
świetne ciasteczko

treonina

05.01.2014 18:29
fajne ciasto

mitek111

05.01.2014 18:09
ciekawa propozycja

Katarzyna34

05.01.2014 18:01
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat