Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w marynacie miodowo-czosnkowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 sztuka
miód 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w marynacie miodowo-czosnkowej

Kroki postępowania

1
Z miodu, czosnku, sosu sojowego przygotować marynatę i natrzeć nią królika . Marynować przez ok. dobę.
Krok 1 - Królik w marynacie miodowo-czosnkowej foto
2
Po upływie tego czasu na głębokiej patelni rozgrzać masło i obsmażyć z każdej strony cząstki królika, dolać resztę marynaty, przykryć i dusić. Po ok. pół godzinie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić do momentu gdy mięso będzie miękkie, można doprawić solą.
Krok 2 - Królik w marynacie miodowo-czosnkowej foto
3
Pyszne aromatyczne mięso królicze podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Królik w marynacie miodowo-czosnkowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak