Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mąka ziemniaczana 1 łyzka
jajko 4
maka pszennna 3 łyżki
cukier waniliowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier kryształ 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
masa
masło 1
galaretka zielona 2
banan 3
cukier puder 2 łyżki
budyń śmietankowy 2

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Z podanych składników pieczemy biszkopt ok 20-33 minut. Następnie przygotowujemy masę budyniową. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem tak by było puszyste, dodajemy po troszku budyniu cały czas miksując.Gotową masę wykładamy na ostudzony biszkopt, dekorujemy plasterkami banana, i zalewamy tężejącą zieloną galaretką, rozpuszczoną wcześniej w 2 szklankach gorącej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 14.01.2014 20:58
przepyszne :) bananowe jest świetne :)
Magda24 06.01.2014 22:54
smaczny z owocami placek :)
Monika58 06.01.2014 11:15
lekki placek - lubię takie
Monika-twin 05.01.2014 18:45
Fajne ciacho
sasanka 05.01.2014 17:55
Ciekawy pomysł na fajne, owoce ciasto :)
patryska76 05.01.2014 17:29
Pyszne ciacho! ;-)
Katarzyna54 05.01.2014 17:01
pyszne ciasto
SylwiaMagdaSabin 05.01.2014 16:47
Robiłam podobnie.
Monia 05.01.2014 16:38
Na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak