Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser 150 gram
majonez 100 gram
marchew 5 sztuk
ziemniaki 4 sztuki
jajko 4 sztuki
cebula 2 sztuki
matijasy 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki:
-śledzie moczymy w mleku około godzinę po czym obmywamy je pod wodą i kroimy na mniejsze kawałki
-ziemniaki oraz marchew gotujemy w łupinie po czym obieramy i ścieramy je na tarce na dużym oczku
-cebulę kroimy w drobną kostkę
-ser ścieramy na dużym oczku
-jajka gotujemy i obieramy oddzielając białko od żółtka
Krok 1 - Śledzie pod pierzynką foto
2
W półmisku układamy kolejno śledzie i posypujemy cebulką. Smarujemy połową majonezu.
Krok 2 - Śledzie pod pierzynką foto
3
Posypujemy startym serem, ziemniakami i marchewką.
Krok 3 - Śledzie pod pierzynką foto
4
Posypujemy startym białkiem, i smarujemy pozostałą częścią majonezu na górę ścieramy żółtkiem. Życzymy Smacznego !!!
Krok 4 - Śledzie pod pierzynką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 05.01.2014 14:19
Uwielbiam takie sałatki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak