Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie własnym

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól
pieprz
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 2 ząbki
mąka 2 łyżeczki
bulion 1,5 szkl
śmietanka 12-procentowa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie własnym

Mięso myjemy, następnie nacieramy przyprawami i odstawiamy na noc do lodówki.
Na drugi dzień karkówkę obsmażamy z każdej strony na rumiany kolor, umieszczamy ja w brytfannie, delikatnie podlewamy bulionem lub wodą i pieczemy do miękkości.
Po upieczeniu wytopiony sos podlewamy jeszcze trochę bulionem i zagęszczamy mąką.
Ja zabielam jeszcze odrobiną śmietanki.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Karkówkę przed podaniem kroimy w grubsze plastry.
Sos podajemy osobno- karkówkę polewamy sosem delikatnie


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.01.2014 12:23
Domowa karkóweczka najlepsza.
smerfna_chatka 05.01.2014 12:08
moje smaki
Megg 05.01.2014 11:53
smaczna karkóweczka
Sylwia26 05.01.2014 11:20
ślinka leci:) pyszne mięsko
babajaga1969 05.01.2014 10:35
bardzo apetyczne mięsko
noninka77 05.01.2014 10:01
lubię to:)
kriko 05.01.2014 09:27
bardzo lubie
margaret 05.01.2014 09:16
super mięsko:)
Krzysztof15 05.01.2014 09:15
lubie taka karkoweczke
iwi 05.01.2014 09:07
Pyszna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak