Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z indyka.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser
szynka konserwowa
sól
pieprz
jajko 1-2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
indyk 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z indyka.

Kroki postępowania

1
Z piersi indyka robię filet, taki by rozbić na kotlety. Przyprawiam solą i pieprzem.
Krok 1 - Devolay z indyka. foto
2
Kładę po plasterku szynki i sera. Zwijam w roladkę.
Krok 2 - Devolay z indyka. foto
3
Maczam w roztrzepanym jajku.
Krok 3 - Devolay z indyka. foto
4
Obtaczam w bułce tartej.
Krok 4 - Devolay z indyka. foto
5
Smażę na oleju.
Krok 5 - Devolay z indyka. foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Devolay z indyka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 05.01.2014 12:05
pycha! proste i przesmaczne! :)
olla85 05.01.2014 11:20
Lubię takie jedzonko. Smaczne to :)
Cranberry 05.01.2014 10:12
Pyszne mięso
Krzysztof15 05.01.2014 09:18
bardzo pyszne
Konczi 05.01.2014 08:33
smaczny kawałek mięsa!
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 02:30
Ciekawy przepis
ssylwiaa 05.01.2014 00:50
super, lubię devolaye ;)
sanielcia 05.01.2014 00:20
jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak