Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z czosnkiem i pietruszka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 500 g
pietruszka zielona 1 pęczek
czosnek 1 główka
masło
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z czosnkiem i pietruszka

Krewetki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Główkę czosnku przekrawamy na pół i w lupinach wrzucamy do piekarnika, polewamy oliwa z oliwek i pieczemy do miekkosci (oczywiscie mozna to zrobic przy okazji innych wypiekow). Czosnek wyciskamy z lupin, ugniatamy. Krewetki wrzucamy na roztopione, gorace maslo i smazymy, pod koniec dorzucamy miazsz z czosnku i zielona pietruszke drobno skrojona. Calosc dusimy jeszcze ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 08.03.2014 13:18
moja kuzynka uwielbia takie krewetki :)
Ada-Gaba 13.02.2014 10:31
pysznie przyprawione
Pani Domu 28.01.2014 16:05
moja córka by była zachwycona
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 22:13
Ciekawe połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak