Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZCZAWIANKA ZIMĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 słoiczek
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
żeberka wieprzowe
Liść laurowy suszony Prymat
cebula biała
ziemniaki ugotowane na 4 porcje
jajko ugotowane na twardo 4 szt
śmietana 12-procentowa 3 (do gotowania)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZCZAWIANKA ZIMĄ

Zimą gotujemy wywar z żeberkami, z warzyw z liściem laurowym i zielem angielskim, zrumienioną nad ogniem małą cebulką. Należy pamiętać, że szczaw jest słony, więc solimy na koniec gotowania,po dodaniu szczawiu. Zaprawiamy zupę śmietaną, doprawiamy pieprzem, na talerze kładziemy pokrojone w ćwiartki ugotowane na twardo jajko. Podajemy z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak