Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z cynamonem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
cukier
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z cynamonem

Kroki postępowania

1
2 szklanki mąki,
0,5 szklanki cukru,
4 żółtka,
150 g margaryny,
4 jabłka,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
1 łyżeczka cynamonu.
Krok 1 - Szarlotka z cynamonem foto
2
Z mąki, cukru, żółtek i miękkiej margaryny zagniatamy kruche ciasto. 1/3 ciasta owijamy folią spożywczą i wkładamy na 20 minut do zamrażarki. Pozostałym ciasto wykładamy na blachę i równo rozkładamy.
Krok 2 - Szarlotka z cynamonem foto
3
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem. Przekładamy jabłka na ciasto. Zamrożone ciasto wałkujemy i wycinamy serduszka, układamy je na jabłkach. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Szarlotka z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 04.01.2014 17:46
mniam zjadłabym taką
Marlenka.S 04.01.2014 17:44
bardzo lubię szarlotkę z cynamonem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak