Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy andrut

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
kakao 2 łyżki
bakalie 1 szklanka
andrut 2 szt.
herbatniki 4 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy andrut

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jaja ubić z cukrem na parze na gęsty krem.
Krok 1 - Bakaliowy andrut foto
2
Następnie odstawić z ognia, wlać letnią rozpuszczoną margarynę , kakao, oraz bakalie. Ciastka pokruszyć, włożyć do kremu, posmarować andrut i przełożyć drugim andrutem.
Krok 2 - Bakaliowy andrut foto
3
Przycisnąć deseczką, odczekać i pokroić na kawałki.
Krok 3 - Bakaliowy andrut foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 04.01.2014 17:09
Wygląda apetycznie i jakie pomysłowe
Konczi 04.01.2014 16:31
super wygląda i pewnie tak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak