Jajka po wiejsku

Jajka po wiejsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 szt
  • mąka kukurydziana

    10 dag
  • cebula

    2 szt
  • mąka pszenna

    20 dag
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • olej

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • papryczka chili

    2 szt
  • ser żółty

    30 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całą mąkę wymieszać ze szczyptą soli, wsypać do miksera, dolać 1/2 szklanki wody i wyrobić ciasto. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Z ciasta uformować 10 kulek. Rozwałkować na cienkie placki. Smażyć po minucie z każdej strony na patelni posmarowanej tłuszczem.
Na oleju zeszklić krążki cebuli, dodać posiekany czosnek i papryczkę chilli, usmażyć. Połączyć z koncentratem, przyprawić.
Upieczone placki ułożyć natłuszczonych blaszkach, przykryć farszem, na każdy placek wbić po jajku i posypać startym serem. Piec 15 minut w temp 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

18.04.2012 08:06
pycha

olkaaa

12.03.2012 07:57
mniam

Łukasz15

24.01.2012 00:09
super

iwona332

15.09.2010 21:52
super

Monika193

11.09.2010 10:43
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat