Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier 20 dag
jajko 4 szt.
mąka pszenna 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rum 3 łyżki
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Masło ucieramy z cukrem i kórką cytryny na puszystą mase, podczas ucierania dodajemy szczyptę soli. Do masy dodajemy jaja, wlewamy rum i mleko. Ubijamy mikserem na wolnych obrotach. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Bakalie opruszamy mąką i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy i wlewamy do wysmarowanej blachy ( keksóki) Pieczemy 70 min 170 C po ostudzeniu polukrować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 01.05.2011 16:45
keks dobry jest
kielcok1 17.04.2011 16:51
pan keks
rakow2
rakow2 21.01.2011 19:08
kleks
Monika188 06.07.2010 21:40
fajne, proste, polecam
Zośka1 02.07.2010 22:50
e jaki keks ,,kobieto
Zośka1 02.07.2010 22:50
e jaki keks ,,kobieto
Zośka1 02.07.2010 22:50
e jaki keks ,,kobieto
Krzysztof42 29.06.2010 14:45
spróbowałbym
Patryk14
Patryk14 22.06.2010 15:56
wypróbuję :)
maxfighter 01.06.2010 19:01
PALCE LIZAĆ
iwonka20122 24.04.2010 19:34
Super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak