Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
mak 15 dag
skórka pomarańczowa smażona 2 łyżki
miód gryczany 6 łyżek
śmietana kremówka 3-4 łyżki
orzechy laskowe 10 dag
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Kroki postępowania

1
Orzechy włoskie podprażyć, skórkę pomarańczową podsmażyć .
Krok 1 - Kutia foto
2
Ryż ugotować i ostudzić. Mak przelać wrzątkiem odstawić by napęczniał i zmielić dwukrotnie. Mak wymieszać z ryżem.
Krok 2 - Kutia foto
3
Do maku z ryżem dodać orzechy i wymieszać,
Krok 3 - Kutia foto
4
następnie dodać rodzynki , i skórkę pomarańczową.
Krok 4 - Kutia foto
5
Pod koniec dodać miód i śmietanę wymieszać.
Krok 5 - Kutia foto
6
Kutię przełożyć do salaterek , i wstawić do lodówki. Podawać mocno schłodzone.
Krok 6 - Kutia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 14.01.2014 00:31
uwielbiam też
SmacznaPyza 04.01.2014 16:40
kutia z ryżu ???
Patriszja
Patriszja 04.01.2014 11:10
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak