Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na spód sernika:
cukier wanilinowy
mąka tortowa 200 g
jaja 2
masło 1/2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser biały 1/2 kg
jajko 2
cukier 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka
mąka tortowa 4 łyżki
żurawina
kakao 3 łyżki
Do tortownicy:
kasza manna
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z żurawiną

Kroki postępowania

1
Wszystkie produkty na masę serową miksujemy blenderem. Ciasto na spód zagniatamy do momentu jednolitego ciasta. Tortownicę o średnicy 20 cm smarujemy margaryna i obsypujemy kaszką manną. Wylepiamy spód i brzegi ciastem. Masę serową dzielimy na \dwie części i do jednej dodajemy kakao. Miksujemy blenderem. Na środek ciasta wylewamy na przemian nieduże porcje ciasta. Na wierzch wysypujemy obsypaną mąką żurawinę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około godzinę. Pieczemy z termoobiegiem w 160 stopniach.
Krok 1 - Sernik z żurawiną foto
2
Wyciągamy ciasto z piekarnika i studzimy.
Krok 2 - Sernik z żurawiną foto
3
Kroimy w trójkąty i delektujemy się smakiem.
Krok 3 - Sernik z żurawiną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 26.01.2014 23:46
ładnie i pyszne słodkości
Magda24 04.01.2014 11:04
pięknie ulany, smaczny
kriko 04.01.2014 08:38
wyglada super
monisia1977 04.01.2014 06:37
fajnie wygląda
marcia7 04.01.2014 00:17
pomysłowo zrobiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak