Pieczeń gołąbkowaw sosie pomidorowym

Pieczeń gołąbkowaw sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/6 główki
  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • cebula

  • sól i pieprz

  • chili

    1 szczypta
  • jajka

    2
  • kasza manna

    2 łyżki
  • pomidory

    5
  • zioła prowansalskie

  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietanka

    3 łyżki
  • ryż

    2 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso podsmażamy wraz z posiekaną kapustą i cebulką, Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na patelni aż mięso i kapusta będą miękkie. Następnie łączymy z ugotowanym i wystudzonym ryżem. Przyprawiamy do smaku również solą i pieprzem. Możemy dać szczyptę chili. Wbijamy jajka, dodajemy kaszkę i mieszamy. Masę przekładamy do wysmarowanej olejem keksówki. Pieczemy w piekarniku około 50 min w 180 stopniach. Pomidory myjemy i obieramy ze skórki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy czosnek wraz z kawałkami pomidorów. Gdy podsmażymy miksujemy blenderem. Dodajemy śmietankę i zioła prowansalskie. pieczeń podajemy z sosem i ziemniaczkami.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolie

03.01.2014 23:10
wow, świetny pomysł na gołąbki inaczej :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat