Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń gołąbkowaw sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/6 główki
mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula
sól i pieprz
chili 1 szczypta
jajko 2
kasza manna 2 łyżki
pomidory 5
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 3 ząbki
śmietanka 3 łyżki
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń gołąbkowaw sosie pomidorowym

Mięso podsmażamy wraz z posiekaną kapustą i cebulką, Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na patelni aż mięso i kapusta będą miękkie. Następnie łączymy z ugotowanym i wystudzonym ryżem. Przyprawiamy do smaku również solą i pieprzem. Możemy dać szczyptę chili. Wbijamy jajka, dodajemy kaszkę i mieszamy. Masę przekładamy do wysmarowanej olejem keksówki. Pieczemy w piekarniku około 50 min w 180 stopniach. Pomidory myjemy i obieramy ze skórki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy czosnek wraz z kawałkami pomidorów. Gdy podsmażymy miksujemy blenderem. Dodajemy śmietankę i zioła prowansalskie. pieczeń podajemy z sosem i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolie 03.01.2014 23:10
wow, świetny pomysł na gołąbki inaczej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak