Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle ziemniaczane z kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
kiełbasa podwawelska 15 dag
cebula 1 szt
szczypiorek posiekany 4 łyzki
majonez 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 4 łyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle ziemniaczane z kiełbasą

Ugotowane ziemniaki rozgnieść tłuczkiem, ostudzić. Dodać przysmażoną, pokroją cebulę i kiełbasę. Następnie wsypać szczypiorek, przyprawy, majonez i wszystko razem przemieszać. Formować w rękach nieduże placuszki, obtoczyć je w mące i piec na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.
Podawać zamiast ziemniaków do obiadu lub same z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.01.2014 09:22
bardzo apetyczne
Iwusia 05.01.2013 22:34
bardzo smakowite danie
adam1f 18.05.2012 04:05
dobre
Motorek 03.03.2012 10:17
pycha
Iwona51
Iwona51 25.01.2012 09:36
super
Wafelek2601 19.10.2011 09:42
koniecznie muszę takie zrobić
Margo1 20.12.2010 09:21
ciekawe
Goya 29.11.2010 17:14
tez takie robię
Monika193
Monika193 27.08.2010 09:44
to będzie fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak