Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z polewą żurawinowo - czekoladową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
masło 200 gram
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
zsiadłe mleko 2 szklanki
kakao 3 łyżki
czekolada gorzka 50 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z polewą żurawinowo - czekoladową

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z cukrem na puch. Następnie dodać jajko, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zsiadłe mleko i wymieszać.
Krok 1 - Brownie z polewą żurawinowo - czekoladową foto
2
Potem dodać kakao i pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę, wymieszać i piec w 180 stopniach przez ok.45 minut.
Krok 2 - Brownie z polewą żurawinowo - czekoladową foto
3
Gorące ciasto polać polewą. Sposób przygotowania polewy: żurawinę(2 garście) posiekać i wymieszać z mleczną czekoladą (100g) rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Podawać ciepłe.
Krok 3 - Brownie z polewą żurawinowo - czekoladową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.01.2014 16:55
piekłam kiedyś z malinami :)
fotoviderek 05.01.2014 10:34
Bardzo apetyczne ciacho :)
Justynka958 03.01.2014 22:58
mniaaam :)
norweska20 03.01.2014 21:56
jadłam takie ale z bananami - to pewnie też jest pyszne
Renata9 03.01.2014 21:37
smaczne ciacho
sanielcia 03.01.2014 21:28
świetne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak