Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trzęsawisko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukier 4 łyżki
Biszkopt
jajko 4
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka porzeczkowa 1 szt.
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Trzęsawisko

Upiec biszkopt. Ja piekę taki. 4 białka dodać szklanke cukru i ubić na sztywna pianę dodać 4 żółtka oraz szklankę mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 30 minut.

Białka ubić z cukrem i dodać tężejącą galaretkę ( 1 galaretka rozpuszczona w 1 szklance wody) Masę jeżeli jest bardzo płynna włożyć na chwilę do lodówki aby stężała wylać ją na biszkopt. W między czasie rozpuścić 2 galaretki i kiedy jest już stęzała wylać na zastygniętą masę. można też dodać owoce. Pozostawić w lodówce do schłodzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.02.2015 06:54
Lubię takie
iknkirke 15.01.2012 14:45
mniam
Wacław 06.10.2011 20:09
to jest pyszne !
Izka192 26.07.2011 18:15
uwielbiam takie ciasta
bursztynek 27.05.2011 23:47
uwielbiam to ciacho! świetną nazwę wymyśliłaś
Haneczka1 23.05.2011 18:58
hihi fajna nazwa:)
daria899 15.03.2011 20:13
pycha
Karolina92 24.12.2010 08:32
super nazwa :) nawet nie wiedzialam ze czesto jadam trzesawisko :)
Faustyna 11.10.2010 19:29
Bardzo ciekawa nazwa:) Ciasto również fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak