Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczak w ziołach i cebuli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
cebula 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczak w ziołach i cebuli

W miseczce mieszamy oliwę z ziołami prowansalskimi, przyprawą do drobiu, papryką, czosnkiem granulowanym i kolorowym pieprzem. Piersi z kurczaka wkładamy do woreczka do pieczenia i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą z ziół. Zamykamy woreczek, przebijamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po 40 minutach ściągamy z mięsa woreczek i wrzucamy do naczynia cebule pociętą w półkrążki . Pieczemy do miękkości cebuli , podajemy np z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.05.2013 20:16
smaczna propozycja zwłaszcza z ta cebulką .
anulka69 27.06.2012 09:18
pyszny obiadek
berys18 10.01.2011 09:05
fajny przepis
Margo1 20.12.2010 09:21
koniecznie muszę wypróbować , robię tak ale całkiem w innych ziołach.
Monika193
Monika193 27.08.2010 09:45
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak