Pierś kurczak w ziołach i cebuli

Pierś kurczak w ziołach i cebuli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    1 kg
  • zioła prowansalskie

    4 łyżki
  • Przyprawa do drobiu

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy oliwę z ziołami prowansalskimi, przyprawą do drobiu, papryką, czosnkiem granulowanym i kolorowym pieprzem. Piersi z kurczaka wkładamy do woreczka do pieczenia i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą z ziół. Zamykamy woreczek, przebijamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po 40 minutach ściągamy z mięsa woreczek i wrzucamy do naczynia cebule pociętą w półkrążki . Pieczemy do miękkości cebuli , podajemy np z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

14.05.2013 20:16
smaczna propozycja zwłaszcza z ta cebulką .

anulka69

27.06.2012 09:18
pyszny obiadek

berys18

10.01.2011 09:05
fajny przepis

Margo1

20.12.2010 09:21
koniecznie muszę wypróbować , robię tak ale całkiem w innych ziołach.

Monika193

27.08.2010 09:45
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat