Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurt bananowo-gruszkowy z gałką muszkatołową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 80 gram
gruszki 85 gram
mleko odtłuszczone 200 ml
słodzik w pudrze 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
lód 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurt bananowo-gruszkowy z gałką muszkatołową

Owoce umyć i osuszyć. Obrać. Z gruszki usunąć gniazda nasienne. Oba owoce pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera. Dodać słodzik oraz świeżo startą gałkę muszkatołową. Zmiksować.

Wlać mleko i ponownie zmiksować. W czystej ściereczce rozgnieść kostkę lodu i wrzucić do szklanki. Wlać koktajl i posypać tartą gałką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 03.01.2014 10:19
Na pewno świetny na gorące dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak