Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
łosoś wędzony plastry 150 g
szpinak świeży 250 g
ser camembert 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
masło 4 łyżki
żółtko surowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem

Kroki postępowania

1
Szpinak myjemy, obsuszamy i smażymy na maśle, dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy do wyparowania wody ze szpinaku. Rozsmarowujemy całość na rozwiniętym cieście francuskim. Pokrojonego w paski łososia układamy naprzemiennie z serem camembert na całym cieście.
Krok 1 - Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem foto
2
Zwijamy całość w rulon i smarujemy żółtkiem. Kroimy na ok. 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenie.
Krok 2 - Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem foto
3
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C. i pieczemy około 15 minut do zrumienienia. Są dobre za równo na ciepło jak i na zimno.
Krok 3 - Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.06.2016 12:41
wyglądają pysznie
migotka28 02.01.2014 23:23
bardzo ładne kolorki wyszły
Rysia 02.01.2014 21:45
Świetna przekąska.
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 20:49
Idealne na przystawki
irenka 02.01.2014 20:32
pyszne ruloniki
Renata9 02.01.2014 20:30
świetne te ruloniki
treonina 02.01.2014 20:25
cudowny pomysł!
adelajda 02.01.2014 20:14
dobra przystawka :)
2milutka 02.01.2014 20:01
fajny pomysł
Gabi44 02.01.2014 19:57
Pyszności.....
iwi 02.01.2014 19:51
Super przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak