Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki Drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 2 szt.
filet z kurczaka 7 szt.
mięso mielone wieprzowe 30 dag
papryka czerwona 1 łyż
natka pietruszki 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki Drobiowe

Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w kostę, ogórki również. Natkę siekamy. Wszystko mieszamy z mielonym mięsem. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem ziołowym. Filety delikatnie rozbijamy, na filety nakładamy farsz. Ciasno zwijamy w roladki. każdą z osobna zawijamy w folię ( rękaw) i folię aluminiową
Wkładamy do garnka z wrzącą wodą, gotujemy 30 min an małym ogniu. Gorące odwijamy i podajemy z frytkami sórówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 21.05.2011 15:40
fajne i konkretne danie
Barbara55 30.04.2011 19:03
dobre
kielcok1 16.04.2011 19:30
ciekawe
rakow2
rakow2 20.01.2011 14:37
fajne do zestawu
rakow2
rakow2 20.01.2011 14:37
smaczne
Zośka1 02.07.2010 22:48
a nie rolada straego?
darek6 27.06.2010 16:33
super polecam
brygida 10.06.2010 19:21
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak