Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierka na rosole z kaczki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda ok. 5 litrów
marchew 2 duże
por 0,5 sztuki
cebula 2 średnie
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
mąka ok. 2 szklanki
jajko 1 średnia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierka na rosole z kaczki.

- do wody wrzucamy porcję rosołową z kaczki, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 min
- następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pokrojonego w talarki pora, oraz pokrojoną w kostkę i przysmażoną na złoty kolor cebulę
- przyprawiamy do smaku kucharkiem i solą, gotujemy wszystko do miękkości
- do mąki dodać jajo i szczyptę soli, mieszać aż do uzyskania drobnych kluseczek (najlepiej rozcierać w palcach)
- do gotującego rosołu wrzucać kluski ciągle mieszając, aby kluski nie zbijały się w duże grudki
- gotujemy całość jeszcze około 10-15 min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 11.01.2014 17:01
pyszna zupa,lubię takie :)
Katarzyna54 07.01.2014 21:17
fajna lekka zupa
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 20:37
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak