Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki z warzywami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 średni
jaja 2
kasza manna 2 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
papryka 3 (kolorowa)
Do dekoracji:
ketchup
ryba 20 (mrożona)

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki z warzywami

Rybę rozmrażamy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Rozdrabniamy widelcem. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Również rozdrabniamy widelcem. Papryki myjemy, kroimy w paseczki i dusimy w małym rondelku z odrobiną wody, aż zmiękną. Mieszamy wystudzonego kalafiora z rybą i papryką, wbijamy jajka dodajemy kaszę manną. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Można polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 03.01.2014 10:28
Uwielbiam kotleciki rybne z dodatkiem kalafiora, są pyszne!
2milutka 02.01.2014 19:29
robię podobnie i bardzo pycha!
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 19:08
Ciekawy przepis
Małgorzata106 02.01.2014 18:05
na pewno są przepyszne
Katarzyna54 02.01.2014 17:06
fajny przepis, muszą być pyszne
Monika10 02.01.2014 17:02
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak