Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy gulasz z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 30% 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy gulasz z szynki

Mięso oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na głęboką rozgrzaną patelnię i przesmażać ok 10 min. Dodać cebule pokrojone w ćwiartki i przesmażać kolejne 5 min. Dodać przyprawy, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 40 min (mięso musi być miękkie).
Po tym czasie dodać przecier i dusić jeszcze 10 min. Zabielić śmietaną.
Podawać np z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta17 02.01.2014 17:29
bardzo fajny gulasz, taki inny
Katarzyna54 02.01.2014 17:09
bardzo fajny gulasz, smacznie wygląda
iwi 02.01.2014 16:52
Pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak