Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI SCHABOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
musztarda
pomidory suszone Smak 1 słoiczek
Bulion grzybowy
olej do smażenia 5 łyżek
marchew 1 szt
por zielona część
czosnek 3 ząbki
imbir
miód 1 łyżka
rozmaryn świeży 1 gałązka
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI SCHABOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe rozbijamy na grubość ok 0,5 cm. Następnie solimy, pieprzymy i odkładamy na ok. 15 min.
Krok 1 - ROLADKI SCHABOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM foto
2
Kroimy warzywa. Marchew, czosnek i por zieloną część kroimy w talarki. Imbir ilość według uznania kroimy w drobniutką kosteczkę. Rozmaryn pozostawiamy w całości.
Krok 2 - ROLADKI SCHABOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM foto
3
po 15 minutach każdy kotlet schabowy smarujemy musztardą, kładziemy pokrojone w paseczki suszone pomidory i sypiemy parmezanem.
Krok 3 - ROLADKI SCHABOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM foto
4
Każdą roladkę zwijamy i związujemy dratwą lub sznurkiem wędzarniczym. Rozgrzewamy na patelni olej i każdą roladkę smażymy do zrumienienia z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy wszystkie warzywa (po za porem), który dodamy na 5 minut przed końcem. Wlewamy łyżkę miodu tłuszcz ze smażenia roladek i pół szklanki bulionu grzybowego. Dusimy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - ROLADKI SCHABOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM foto
5
Roladki można podawać jako przystawkę lub do obiadu do ziemniaków lub frytek.
SMACZNEGO
Krok 5 - ROLADKI SCHABOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak