Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti meksykańskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

salami 100 gram
kiełbasy 100 gram
cebula 2 szt
sos chili piri-piri 5 kropelek
fasola czerwona z puszki 150 gram
Kukurydza z Puszki 150 gram
koncentrat pomidorowy 150 gram
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
makaron 250 gram
roszpunka
oliwki
bazylia świeża 5 listków
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti meksykańskie

Kroki postępowania

1
Cebule obierałam i pokroiłam w kostkę, następnie podsmażałam ją na patelni z dodatkiem ostrej i słodkiej papryczki.
Krok 1 - Spaghetti meksykańskie foto
2
Makaron zagotowałam do miękkości z odrobiną soli.
Do patelni dodałam pokroje w kostkę mięso. I smażymyla aż całość będzie lekko rumiana.
Krok 2 - Spaghetti meksykańskie foto
3
Dodałam kukurydzę oraz fasolkę. Wymieszałam wszystko.
Krok 3 - Spaghetti meksykańskie foto
4
Całość zalałam koncentratem pomidorowym, dodałam 3-4 łyżki wody i mieszamy. Doprawiałam do smaku sosem chili. Dodałam porwaną bazylię.
Krok 4 - Spaghetti meksykańskie foto
5
Nałożyłam na talerz spaghetti. Polałam sosem. Udekorowałam talerz roszpunką oraz oliwkami.
Krok 5 - Spaghetti meksykańskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 02.01.2014 16:36
Podoba mi się ten sojusz włosko meksykański.
Cranberry 02.01.2014 15:21
pysznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak