Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rekin w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z rekina 6 szt
jajko 2-3 szt
cytryna
oliwa 2 łyżeczki
bazylia świeża 5 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rekin w panierce

Kroki postępowania

1
Filety z ryby dokładnie umyłam, polałam delikatnie oliwą z oliwek i przyprawiłam przyprawą do ryby oraz posiekaną świeżą bazylią. Z cytryny wycisnęłam sok i polałam nim filety. Odłożyłam potem na jedną godzinę do lodówki.
Krok 1 - Rekin w panierce foto
2
Jajko roztrzepałam. Wyjęłam rybę z lodówki.Obtoczyłam każdy filet w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Rekin w panierce foto
3
Smażyłam na patelni z obu stron.
Krok 3 - Rekin w panierce foto
4
Podałam rybkę z piure oraz surówką.
Krok 4 - Rekin w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 02.01.2014 16:43
jeszcze nie próbowałam rekina :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak