Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z kurczakiem i tortillą
Marchew, cebulę obieramy kroimy w kostkę razem z papryką czerwoną.
W głębokim garnku rozgrzewamy mocno olej, smażymy mięso po 3 minuty z każdej strony , wykładamy na talerzyk. Do tego samego garnka wrzucamy marchew, cebulę oraz paprykę, smażymy ok 10 minut, następnie dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy, podsmażamy chwilę, dodajemy z powrotem kurczaka, pomidory w puszce , zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu 25 minut. Po tym czasie dodajemy odsączoną fasolę, gotujemy jeszcze 15 minut. Po d koniec wyjmujemy mięso, kroimy na mniejsze kawałki i ponownie dodajemy do zupy. Przed podaniem do dania dodajemy posiekaną pietruszkę i oregano. Danie świetnie smakuje z tortillą :)
Smacznego:)