Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowo-kokosowe z brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
mak suchy 2,5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 9 szt
cukier puder 1,5 szkl
wiórki kokosowe 200 g
brzoskwinie 1 puszka
budyń śmietankowy 1/2 opak
cukier waniliowy 1/2 opak
margaryna 1 kost
sok z cytryny
mąka 1 łyżka
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowo-kokosowe z brzoskwinią

CIASTO BISZKOPTOWE
5 Białek ubijamy z cukrem, do piany powoli dodajemy żółtka, 5 łyżek mąki wymieszanej z proszkiem i mak.
Delikatnie mieszamy i pieczemy 0k.35 minut w temp.180 stop.

CIASTO KOKOSOWE
Ubijamy pianę na sztywno z 4 białek, dodajemy żółtka i wiórki kokosowe, mieszamy i pieczemy.

MASA BRZOSKWINIOWA
Odcedzamy brzoskwinie z syropu, na tym syropie z 1 szkl gotujemy budyń, dodając cukier waniliowy 1 łyżkę mąki.
Margarynę ucieramy, dodając ostudzony budyń.
Brzoskwinie kroimy dodajemy do masy.

Ciasto biszkoptowe skrapiamy sokiem z cytryny i spirytusem.
Masę rozsmarowujemy na biszkopcie i przykrywamy ciastem kokosowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.07.2012 13:42
słabo widoczne zdjęcie
gusia1000 08.03.2011 15:01
Znakomite ciasto.
Emilia22 26.09.2010 10:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak