Biszkoptowo-kokosowe z brzoskwinią

Biszkoptowo-kokosowe z brzoskwinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    5 łyżek
  • mak suchy

    2,5 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    9 szt
  • cukier puder

    1,5 szkl
  • wiórki kokosowe

    200 g
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • budyń śmietankowy

    1/2 opak
  • cukier waniliowy

    1/2 opak
  • margaryna

    1 kost
  • sok z cytryny

  • mąka

    1 łyżka
  • spirytus

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO BISZKOPTOWE
5 Białek ubijamy z cukrem, do piany powoli dodajemy żółtka, 5 łyżek mąki wymieszanej z proszkiem i mak.
Delikatnie mieszamy i pieczemy 0k.35 minut w temp.180 stop.

CIASTO KOKOSOWE
Ubijamy pianę na sztywno z 4 białek, dodajemy żółtka i wiórki kokosowe, mieszamy i pieczemy.

MASA BRZOSKWINIOWA
Odcedzamy brzoskwinie z syropu, na tym syropie z 1 szkl gotujemy budyń, dodając cukier waniliowy 1 łyżkę mąki.
Margarynę ucieramy, dodając ostudzony budyń.
Brzoskwinie kroimy dodajemy do masy.

Ciasto biszkoptowe skrapiamy sokiem z cytryny i spirytusem.
Masę rozsmarowujemy na biszkopcie i przykrywamy ciastem kokosowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

02.07.2012 13:42
słabo widoczne zdjęcie

gusia1000

08.03.2011 15:01
Znakomite ciasto.

Emilia22

26.09.2010 10:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat