Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z galaretką kolorową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 7 łyżek
cukier 7 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka czerwona 1 szt
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z galaretką kolorową

CIASTO
Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać na wysmarowaną i wyłożoną papierem tłuszczem blachę.
Ciasto pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

Po upieczeniu, wykładamy ciasto na stolnicę, zdejmując papier.
Upieczoną roladę kładziemy na lnianą ściereczkę i ostrożnie zwijamy.

NADZIENIE.
Galaretki przygotowujemy według opisu na opakowaniu.
Tężejące galaretki, wylewamy na roladę.
Na brzeg ciasta kładziemy galaretkę zieloną i czerwoną, zwijamy roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 10.04.2012 16:27
smaczne
gusia1000 08.03.2011 14:59
Pycha, lubię takie ciasta.
Gosia32
Gosia32 19.02.2011 10:34
mniam
Henryka2 02.01.2011 20:18
Apetycznie wygląda. Lubię wszystko co z galaretką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak