Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ Z INDYKA W SOSIE PIECZARKOWYM

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 gram
masło 1/4 kostki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ Z INDYKA W SOSIE PIECZARKOWYM

Pierś z indyka umyć dokładnie pod gorącą wodą. Pokroić na plasterki.
W wysokiej patelni roztopić masło i doprawić pieprzem oraz przyprawa do pieczeni oraz dodać wyciśnięty czosnek. Wyłożyć kawałki indyka i pod przykryciem dusić. Dolewając wody w miarę wyparowania polewając powstałym sosem mięso.

Wyrobić sos pieczarkowy wg przepisu. Najlepiej smakuje z kluskami śląskimi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 14.06.2011 23:59
super
szajba2 20.05.2011 17:07
taki obiadem to mogę pojeść
Barbara55 29.04.2011 16:12
solidny i smaczny obiad
kielcok1 16.04.2011 19:31
taki obiad to właśnie dla mnie
IlonaAlbertos 13.03.2011 12:47
Bardzo apetycznie się prezentuje.
IlonaAlbertos 13.03.2011 12:47
Bardzo apetycznie się prezentuje.
Jaheira11 01.03.2011 07:28
pyszności- super wygląda:)
rakow2
rakow2 20.01.2011 14:35
coś konkretnego na ząb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak