Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem konserwowym ananasem i szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler konserwowy 400 g
kukurydza w puszce 1 szt
szynka konserwowa 300 g
ananas w puszce 1 szt
majonez tradycyjny 5 łyżek
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
pieprz
ser gouda 300 g
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem konserwowym ananasem i szynką

Seler i kukurydze odcedzić a następnie przełożyć do miski. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę.Szynkę, ser i odcedzonego ananasa również pokroić w kostkę i dodać do warzyw. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem i doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie wymieszać z przygotowanymi wcześniej składnikami.Przed podaniem schłodzić. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 07.02.2014 16:09
robię całkiem podobną pyszna
ppaulina 02.01.2014 17:03
robię często podobną
Megg 01.01.2014 16:19
uwielbiam tą sałatkę jest przepyszna
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 14:58
Mmmm... dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak