Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielosmakowa pierś z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
jabłko 1
rodzynki garść
por 1
ogórek kiszony 1
musztarda 1 łyżka
kostka grzybowa
masło
sól
pieprz
jajko 1
śmietana 1 łyżka
koper
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Wielosmakowa pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka przeciąć na pół wzdłuż.
Delikatnie rozbić tłuczkiem.
Kostkę grzybową rozpuścić w odrobinie masła, a potem nasmarować tym mięso.
Jabłko obrać ze skórki, pokroić i ułożyć na piersi.
Nasmarować całość musztardą.
Pora posiekać i wraz z rodzynkami posypać mięso. Następnie położyć na to ogórka kiszonego pokrojonego.
Oprószyć lekko bułką tartą, solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Następnie zwinąć całość w rulon i pospinać wykałaczkami.
Jajko wymieszać z 1 łyżką śmietany, dodać odrobinę Kucharka i nasmarować mięso, potem posypać bułką tartą i koprem siekanym.
Piec w woreczku.
Najlepsze z surówką.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.02.2014 12:08
fajne smaki :)
Seba 17.02.2014 09:59
bardzo dobra
gibli 14.02.2014 10:54
smaczna i ładnie wygląda
Aannkaa82 01.01.2014 21:39
Wygląda cudownie, na pewno pyszna :)
bogusia19 01.01.2014 18:01
ładnie wygląda
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 15:01
Ciekawy przepis.
w mojej kuchni 01.01.2014 14:35
smacznie podano na talerzu..
dodi 01.01.2014 14:21
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak